Werkwijze

Afscheid nemen van een dierbare is altijd emotioneel en ingrijpend. Het maken van een gepaste reportage is dan ook zeker geen routineopdracht.

Het fotograferen van de aankomst bij het uitvaartcentrum en de plechtigheid, maar ook het sluiten van de kist, de kerkdienst, de condoleance, de koffietafel, de asverstrooiing, het graf en de plaatsing van de steen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Omdat het regelen van een uitvaart veel van u vraagt heb ik 4 pakketten voor u samengesteld, die u een snel en transparant beeld geven van de kosten voor afscheidsfotografie. Wilt u het echter toch anders? Dat is natuurlijk altijd mogelijk.

U bent degene die bepaalt op welke momenten de foto’s worden gemaakt en, misschien nog wel belangrijker, op welke momenten niet. Er wordt zoveel mogelijk gepaste afstand genomen en de nabestaanden en andere aanwezigen worden discreet en respectvol benaderd. Wanneer er onder uw gasten mensen zijn die niet gefotografeerd willen worden, dan is een blik of klein handgebaar voldoende om dit aan mij aan te geven.

Zo mogelijk wordt met de uitvaartverzorger afgesproken dat hij/zij aan het begin van de plechtigheid meedeelt dat er op verzoek van de familie foto’s worden gemaakt.

Er wordt gewerkt met professionele, geluidsarme en lichtgevoelige camera’s, om overlast zo veel mogelijk te voorkomen. Flitsen zal daardoor slechts zeer zelden nodig zijn.

Om er zeker van te zijn dat ik altijd, zelfs in geval van ziekte of nood, mijn afspraken nakom, werk ik samen met Petra Oudshoorn van POU-Afscheidsfotografie. Petra en ik hebben nagenoeg dezelfde werkwijze en ideeën over afscheidsfotografie. Daarnaast heb ik nog een netwerk van collega’s dat ik kan inschakelen indien nodig. Zo kunnen nabestaanden er altijd gerust op zijn dat de afscheidsfotografie geregeld is. Kiest u voor pakket ‘Exclusief’ dan is Petra standaard mijn tweede fotograaf.