Hoe kunt u mij helpen?

Een tijdje geleden had ik een gesprek met een kennis. Zij weet van mijn werk en staat hier ook helemaal achter. Ze ziet de waarde van afscheidsfotografie. Ze begrijpt dat het voor nabestaanden heel waardevol kan zijn. In de periode voordat wij dit gesprek hadden heeft ze in haar omgeving te maken gehad met een aantal sterfgevallen in haar kennissenkring. Ze heeft aan mij en aan mijn werk gedacht, maar ze had geen idee hoe ze dit met de nabestaanden kon bespreken. Ze wilde mij helpen en vroeg daarom hoe ze dit aan kan pakken.

Het is natuurlijk nooit de bedoeling mijn diensten te “verkopen” in de letterlijke zin van het woord en zeker niet wanneer mensen te maken hebben met verlies.

foto-2Maar wat zou u wel kunnen doen?

U bewijst uw vrienden of kennissen een grote dienst wanneer u ze bekend maakt met afscheidsfotografie. Vraag in elk geval of ze er over hebben nagedacht om de uitvaart te laten vastleggen. Weten ze dat deze mogelijkheid bestaat? Dat het niet raar is om een fotograaf bij een uitvaart te hebben. Alleen op deze manier kunnen nabestaanden hier een weloverwogen beslissing over nemen. Uitvaartbegeleiders zullen niet altijd over deze mogelijkheid praten.
Maar hoe triest is het wanneer men pas over de mogelijkheden hoort wanneer alles al achter de rug is en het dus te laat is?

Op deze manier is het geen verkopen, maar u helpt de mensen in uw omgeving door ze bekend te maken met afscheidsfotografie.

Wanneer iemand geïnteresseerd is kunt u natuurlijk altijd mijn website aan hen doorgeven zodat ze zich hier verder in kunnen verdiepen.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Schrijfsels met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *